Archief: September 2018

3 maakt een memohouder.

3 maakt een memohouder.

TOBO staat voor technologische opvoeding in het basisonderwijs.

Dit keer kregen de leerlingen van het 3de leerjaar de opdracht een memohouder in elkaar te zetten. Dit met behulp van kunststof en aan de hand van eenvoudige denkstappen.  De jongens en meisjes waanden zich even echte techniekers want ze mochten zelf gaten boren, schroeven, de kunststof bewerken en plooien.

Enkele conclusies na deze leuke activiteit : techniek is leuk.  In het derde leerjaar zitten veel handige Harry’s. En er vielen geen gewonden.

Samen met meester Bart naar de uitgeverij.

Samen met meester Bart naar de uitgeverij.

Het 5de leerjaar heeft op donderdag 20 september samen met de bekende schrijver van jeugdboeken, Bart Demyttenaere, de uitgeverij Epo in Antwerpen bezocht.

De reis verliep heel vlot met de trein. Ter plaatse werden ze rondgeleid door een enthousiaste medewerker van de uitgeverij.  Samen met Bart gaf zij een boeiende uitleg over de werking van de uitgeverij. De leerlingen vonden het een leuk bezoek, hebben vele vragen gesteld en zijn nu helemaal op de hoogte hoe een boek tot stand komt. Het was een geslaagde en fijne uitstap.

Ik zit in een sportclub

Ik zit in een sportclub

Onze leerlingen kwamen vandaag in hun sporttenue naar school om de ‘dag van de sportclubs’ onder de aandacht te brengen.

De voetballers waren het talrijkst maar ook verschillende andere sporten kwamen aan bod zoals basketbal, zwemmen, atletiek, badminton, turnen, ballet en volleybal.

Vriendschapsdag

Vriendschapsdag

Op vrijdag werd er een mooie vriendschapsdag georganiseerd onder het thema ‘Ik zet mijn beste beentje voor!’ Er werden spelletjes gespeeld, opdrachten uitgevoerd, samen geknutseld, … allemaal opdrachten waarbij ze elkaars steun nodig hadden. En dit is zeker geen gemakkelijke opdracht voor de kinderen van tegenwoordig !
De dag sloten we af met een gezellig samenzijn op de speelplaats. Kinderen, leerkrachten, papa’s en mama’s lieten hun duimafdruk achter in een voetspoor, want samen kijken we uit naar een PRACHTIG schooljaar met respect voor elkaar !

Respect voor de juffen !

Respect voor de juffen !

Een 10-tal ouders van het 1ste leerjaar zagen vandaag hoe de letter r werd aangebracht en geschreven in de klas van hun kind. Daarna kregen ze de gelegenheid om  samen met hun kind te oefenen.

“Ik heb echt respect voor de juffen en heb grote bewondering voor ze, omdat ze engelengeduld hebben, elk kind de nodige aandacht geven, onze kinderen zo veel mooie dingen leren.”. vertelde een mama van een eersteklasser.

Stap je mee?

Stap je mee?

Vrijdagochtend wandelden alle kinderen naar de kerk van Berkenbos om er de start van het fonkelnieuw schooljaar te vieren. De kinderen van het 5de leerjaar hadden dit stemmig moment voorbereid. Er werd gezongen, uitgebeeld, gelezen en uitgenodigd om vriendelijke stapjes te zetten naar en met elkaar. Er werd beloofd.. dit een schooljaar lang vol te houden.

Ohee ! Ohee! Ohee!
Wie stapt er met de groep niet mee ?
Bij ons is iedereen van tel,
Sluit maar aan … je redt het wel
Ben je groot of ben je klein
Echt iedereen die mag er zijn.

Bezoek van academie voor muziek

Bezoek van academie voor muziek

De kinderen van 1, 2 en 3 kregen begin schooljaar bezoek van een lesgeefster van de academie voor muziek. De kinderen maakten kennis met lesjes die ze daar aanbieden. Ze hebben ze een liedje geleerd en ook hoe ze noten moeten lezen en ritme klappen. Maar het leukste vonden de kinderen dat ze op een instrument mochten spelen.
NIEUW vanaf dit schooljaar: academie voor kinderen van 1 en 2 !

Infomoment met ouders uit 1

Infomoment met ouders uit 1

Ook de ouders van eersteklassers stapten op 3 september zenuwachtig samen met hun zoon of dochter de klas binnen. Zij mochten even in de klas blijven kijken om daarna zelf in de eetzaal aan het werk te gaan. Via info en doeopdrachten mochten de ouders ervaren dat lezen, rekenen en schrijven een hele opdracht is voor de juf van het eerste, maar zeker voor hun zoon of dochterlief.

Een blik tijdens de eerste lessen

Een blik tijdens de eerste lessen

Onze fotograaf stapte de eerste dagen de speelplaats op om een kijkje te nemen of de kinderen goed gestart waren. De kinderen van het eerste en tweede leerjaar waren enthousiast aan het tellen en meten op de speelplaats.
Zij zag dat het goed was!!

Stap je mee?

Stap je mee?

Vanmorgen verschenen de leerlingen en leerkrachten niet alleen met nieuwe boekentassen en frisse moed naar school. Ze droegen ook gekke schoenen. Het startthema luidt immers ‘STAP JE MEE?’. En zo willen ze er elke dag tegenaan gaan, een heel jaar lang.
Al dansend en fluitend stapten de leerlingen het schoolgebouw in, het nieuwe schooljaar tegemoet !

Openklasdag

Openklasdag

Wat een gezellige sfeer heerste er tijdens de openklasdag.
Heel wat leerlingen en ouders kwamen een bezoekje brengen in de klas. Ze maakten kennis met hun nieuwe klas en hun leerkracht.

En onze wens voor dit schooljaar is :
dat iedereen een fijn schooljaar zal hebben !
Een jaar vol liefde, geluk en plezier !
Dat onze school een fijne thuis is voor elk kind.