Archief: Juni 2019

Escape to school

Escape to school

De poorten waren op slot. De leerkrachten vonden dat de kinderen vooraleer ze in vakantie stapten nog enkele opdrachten moesten uitvoeren om alzo de code van het slot van de poort te kraken. Zo gezegd zo gedaan ! Als eerste opdracht moesten alle leerlingen de flashmob dansen. Daarna werd er per klasgroep op een ludieke manier even teruggeblikt naar leuke, plezante,… momenten. En de opdracht werd afgesloten met 1,2,3 piano. Na iedere volbrachte opdracht kregen de kinderen een cijfer.  En ja… de cijfers werden behaald en het slot van de poort ging open. De vakantie kon beginnen !

Sommige leerlingen vertrokken met traantjes of een krop in de keel, anderen juichten van plezier.

Dank aan alle leerlingen voor dit mooie schooljaar, aan alle ouders voor het vertrouwen en alle leerkrachten voor hun inzet.

We wensen iedereen een leuke vakantie toe !

 

 

Netbaltornooi

Netbaltornooi

In een spannend duel namen de leerkrachten het op tegen de winnaars van ons trefbaltornooi.

Het werd een duel op het scherp van de snee dat met het kleinste verschil werd gewonnen door de leerkrachten.

Toch een dikke proficiat voor de leerlingen van 6O voor hun voortreffelijk weerwerk.

Nu maar dromen van een fijne vakantie !

Dank u wel

Dank u wel

Jong en oud konden bij dit warme weer genieten van de afkoeling van een ijsje.

Adieu zesdeklassers !

Adieu zesdeklassers !

Voor de leerlingen van het 6de leerjaar was er vrijdag 28 juni een afscheidsviering.

Op een mooie manier dankten ze de leerkrachten en kinderen. En wij namen afscheid van onze oudste leerlingen.

Sportdag  6de leerjaar

Sportdag 6de leerjaar

Ook onze zesdeklassers genoten van hun sportdag tijdens de laatste week op school.

Met de fiets, onder leiding van KWB Berkenbos, fietsten ze naar Molenheide om te gaan zwemmen in het Aquapolis, een prachtig zwem- en speelparadijs met 4 ruime zwembaden. En in de namiddag leerden ze boogschieten.

Het was een leuke dag !

Dammen op de speelplaats

Dammen op de speelplaats

Een leuke bezigheid tijdens de speeltijden !

Sportdag

Sportdag

Een groot aantal leuke spelletjes stonden te wachten voor onze jongens en meisjes van 1 t/m 5. Ze genoten van het gevarieerd aanbod. Maar belangrijk was dat ze goed samenwerkten om alzo stippen te verdienen. Het was mooi om te zien hoe de oudste leerlingen de jongste leerlingen stimuleerden, hielpen en ondersteunden.  We hoeven je niet te vertellen dat de kinderen erg opgetogen waren over hun sportdag.

Proclamatie

Proclamatie

De zesdejaars zijn geslaagd! En dit moest gevierd worden. Elkeen mocht tijdens de proclamatie naar voren komen en werd even via een fotocollage in de bloemetjes gezet. Maar het mooiste werd gebracht door de leerlingen zelf. Via toneel speelden ze sketches ‘wat als mijn juf een puber of diva was !’ Maar het slotlied gezongen door de leerlingen zelf was ontroerend. Op deze manier bedankten ze de leerkrachten die ze van kortbij en veraf hadden leren kennen. Tenslotte wensten de juffen en meester de geslaagden proficiat samen met hun ouders.

Bedankt lieve kinderen. HET GA JE GOED !

Een zeer geslaagde muzikale voorstelling

Een zeer geslaagde muzikale voorstelling

Drummer Steven Solo liet de kinderen op verbluffende wijze het avontuur beleven van een mysterieus pingpongballetje. Wanneer het (onzichtbaar) pingpongballetje op een instrument botste, ontstond er plots muziek.

De voorstelling Pong is een muzikaal spel  dat kinderen laat kennismaken met verschillende percussie-instrumenten zoals bongo’s, een drum, een djémbe, een trommel, .

Bouwen met lego

Bouwen met lego

De leerlingen van juf Sofie maakten deze week kennis met LEGO-education. In groepjes van 2 of 3 leerden ze stap voor stap hoe ze iets moeten bouwen. Via een speciale software leerden ze programmeren en konden ze hun bouwwerkjes verschillende opdrachten laten uitvoeren. De kinderen gingen enthousiast aan de slag. En ja, de windmolen draaide en het autootje reed ! SUPER !

Wieltjesdag

Wieltjesdag

Vandaag organiseerden we wieltjesdag. Dit op vraag van het leerlingenparlement. Iedereen die een step, rolschaatsen, skeelers, trappers, … of iets anders had dat op wieltjes reed, mocht een rijwiel meenemen naar school. Tijdens de speeltijden en de middagpauze konden ze ermee spelen en rijden op de wieltjesspeelplaats. Het werd een leuke dag !

Raketmobiel

Raketmobiel

De leerlingen van het 3de leerjaar genoten vandaag van de les techniek. Ze bouwden aan de hand van een stappenplan hun eigen raketmobiel. Er werd gemeten, geboord, geschroefd, gelijmd, geblazen en geracet ! Dat ze het tof vonden, kan je zien aan de vele foto’s.

Boekvoorstelling ‘Berkenbos schopt het ver!’

Boekvoorstelling ‘Berkenbos schopt het ver!’

Vrijdagavond hielden de vijfdeklassers hun boekvoorstelling. Dertig leerlingen van onze 5de klassen hebben het afgelopen schooljaar het beste van zichzelf gegeven. Schrijver Bart Demyttenaere nam hen op sleeptouw en begeleidde – samen met juf Sofie en juf Katrien- een origineel boekproject. De jongens en meisjes leerden de kneepjes van het vak, dachten na over een mooiere wereld, schreven hun dromen neer en poseerden gewillig voor de camera van onze huisfotografen. Wij zijn heel trots op het resultaat van maanden hard werken, dromen en genieten. Wij zijn gelukkig met ons prachtig geschreven en professioneel uitgegeven fotoboek dat de krachten van onze school in de kijker zet.

In ons boek schitteren dertig sterren. Berkenbos zal het geweten hebben. De wereld ook …

  1. Prijs per boek : € 15 (te verkrijgen op het secretariaat)
Schoolfeest

Schoolfeest

Ouders en sympathisanten waren naar de lagere school gekomen om hun spruit te zien deelnemen aan de dansvoorstelling ‘Met een boek in de hand’. Spijtig van het druilig weer !

Voorbereiding boekvoorstelling

Voorbereiding boekvoorstelling

Ter voorbereiding van de boekvoorstelling maakten de 5de klassers groenteschotels klaar. De groentjes werden gewassen, gesneden en mooi op een bord gelegd.

Traktatie leesmoekes

Traktatie leesmoekes

Donderdagnamiddag 6 juni sloten we het leesjaar af. Met dans, een versje en een kleine attentie hebben de kinderen van het 1ste leerjaar de leesouders bedankt voor hun wekelijkse inzet. Taart en koffie mochten natuurlijk niet ontbreken.

Wij kijken al uit naar het volgend schooljaar. VAN HARTE DANK, lieve leesmoekes voor JULLIE INZET ! Wij zijn zeer fier op jullie !

Pesten is niet oké, stop ermee !

Pesten is niet oké, stop ermee !

De kinderen van het leerlingenparlement hebben een toneelstuk gemaakt rond ‘pesten is niet oké’. Het gaat over een meisje dat gepest wordt en dat steeds geplaagd wordt door kledingstukken af te nemen en hiermee te spelen. Via een goed gesprekje komen ze tot een oplossing. Via dit toneelstukje willen ze duidelijk maken aan alle kinderen op school dat als ze gepest worden het ontzettend belangrijk is dat ze hierover praten. Maar het liefst zouden ze willen dat er nooit gepest werd !

Voor de eerste keer digitaal

Voor de eerste keer digitaal

Evaluatieproeven voor de zesdeklassers einde lagere school werden voor de eerste keer digitaal gemaakt !