Wat is er mooier om jezelf in slaap te wiegen met leuke sfeerverlichting?
Ja, ja, je leest het goed… We maakten met het vijfde leerjaar een mooi designlampje voor op ons nachtkastje: een regenbooglampje!
Er werd geboord, geplooid, gelijmd,… Dit alles om tot een mooi resultaat te komen.
Het Sinterklaasfeest is natuurlijk ook genieten van veel snoepgoed en lekkers. Wist je dat je veel Sinterklaas snoepgoed heel eenvoudig zelf kunt maken? Vraag dit maar aan de leerlingen van 5K. Zij maakten het lekkerste snoepkoekje ooit.
“Wist je dat je schaduw nooit op dezelfde plek blijft!”
Dat leerden de kinderen van 2S in een wo-les over de schaduwen. Ze ontdekten hun eigen schaduw : wanneer is die lang ? Wanneer is die kort ? Dit ontdekten ze door bij zonneschijn naar buiten te gaan.
In het Sint-Franciscusziekenhuis werden de leerlingen van het 2de hartelijk ontvangen door een aantal medewerkers. Zo kregen ze op de kinderafdeling te zien hoe de zieke kinderen er verzorgd worden.
Later kregen ze een rondleiding bij de ambulancewagens. De draagberrie vonden de kinderen speciaal. Ook het typisch geluid van deze auto’s mocht natuurlijk niet op het appél ontbreken.
Op de afdeling van hartpatiënten maakten ze kennis met enkele toestellen.
Ook leerden de kinderen dat hygiëne heel belangrijk is in een ziekenhuis.
Het werd een gesmaakt bezoek. Langs deze weg willen we de verplegers en verpleegsters hartelijk danken voor hun fijne uitleg.
Een beetje koud weer ! Ideaal voor een herfstwandeling, dacht men in 1L. Want wil je veel paddenstoelen zien, dan is dat het moment om ze waar te nemen.
Met z’n allen trokken onze speurdertjes erop uit om de natuur te bewonderen aan het speeltuintje. Het eerste wat hen opviel waren de prachtige kleuren van dit seizoen. Afgevallen bladeren op de grond vormden een aanleiding om leuke spelletjes te bedenken. En als ze goed keken zagen ze verscholen onder het struikgewas de mooiste paddenstoelen en de kleine kriebelbeestjes.
Ze genoten van deze uitstap.
Op initiatief van het oudercomité werden ouders met hun kinderen verwacht voor een rondleiding met gids op de tentoonstelling van Artikel 27.
Op een leuke, boeiende en interactieve manier namen Gerlinde en Herwig – jong en oud – mee op weg doorheen de tentoonstelling ‘Free State of Mind’. Ook de zoektocht naar de riddertjes in kurk was een meerwaarde.
Nadien kon men bijpraten met andere ouders in het Fairtrade café. Het was een mooie zaterdagnamiddag.
Net voor de vakantie maakten de eersteklassers heerlijke pompoensoep met juf Laura en juf Sonja. Eerst werd er gekeken welke groenten er allemaal in de soep kan : pompoenen, grote uien, maar ook kleine uien, wortels, prei, … Alle groenten werden door de kinderen gesneden. Daarna ging alles in de kookpot ! Wat rook het heerlijk in de klas !
“En de soep smaakte heerlijk !” zeiden de kinderen.
“Als ik groot ben, wil ik brandweerman worden!”
“En ik wil later een prinses zijn, met mooie kleren en van die hakkenschoentjes aan”
En wat droomde Jo ?
Jo vertelde aan de kinderen dat hij vroeger droomde om de ‘beste’ voetballer van de ‘hele’ wereld te worden ! Tot hij op de zolder van zijn opa een oude koffer ontdekte met oude spulletjes van zijn opa. Hij toverde, hij liet kinderen lachen maar ook verschrikt opkijken… en zij genoten van deze speelse voorstelling.
De bladeren zijn al volop van de bomen aan het vallen en meester Bert verrast ons weer met een echt trefbaltornooi.
Vanaf nu mogen twee verschillende klassen het elke middag tegen elkaar opnemen om zo te bepalen wie er uiteindelijk winnaar wordt in deze spannende competitie.
We volgden vandaag de wedstrijd 6O tegen 5K. Met heel veel inzet werd een prachtwedstrijd gespeeld.
De kinderen van het 2de leerjaar brachten een bezoek aan het kerkhof. Dit deden ze naar aanleiding van Allerheiligen en Allerzielen. De kinderen verkenden de begraafplaats op een kindvriendelijke wijze. Er werden vragen gesteld waar ze samen antwoorden op probeerden te vinden. Op deze manier probeerden de juffen met de kinderen te praten over verlies.
Op 22 augustus 1922 lieten de zusters Ursulinen te Berkenbos de eerste klaslokalen bouwen. 5 jaar later werd op de bestaande schoolgebouwen een verdieping geplaatst. Vele generaties meisjes liepen school in deze gebouwen. Doordat er regelmatig ingebroken werd en het gebouw bouwvallig werd, besloot het huidig bestuur om het hoofdgebouw van de vroegere meisjesschool af te breken. Maar de prachtige kastanjeboom blijft staan !