Archief: April 2019

Technodays

Technodays

Het Technisch Instituut van Don Bosco uit Helchteren had voor onze leerlingen uit het zesde voor een wel originele verrassing gezorgd.

In tientallen workshops konden ze uitgebreid kennismaken met het vak technologie: van een sifon steken tot een robot besturen. Het ging er in als zoete koek.

Iedereen was dan ook bijzonder opgetogen over het initiatief en we bedanken leerlingen en leerkrachten van Don Bosco voor dit fantastisch werk.

Behendigheidsparcours

Behendigheidsparcours

Al onze kinderen oefenden deze week tijdens de LO-les hun fietsvaardigheden. Zo werd er op de speelplaats een behendigheidsparcours opgebouwd. Niet alleen de wegcode kennen en toepassen is van essentieel belang, ook een zekere handigheid met de fiets blijkt van onschatbare waarde.

De leerlingen moesten met hun fiets de obstakels trachten te nemen :  met één hand fietsen, over een wip rijden, een smalle strook overrijden, drie verkeersdrempels achter elkaar nemen, .. het kwam allemaal aan bod tijdens deze speelse les. Daarbij kregen ze uiteraard ook uitleg hoe ze dat het veiligste moeten doen.

1S viert feest !

1S viert feest !

De kinderen van 1S kregen van Koning Krullenbol en juf Sonja een uitnodiging om naar hun verjaardagfeest te komen. Maar Koning Krullenbol had wel een probleem. Hij wou namelijk van zijn verjaardag een groot feest maken, maar de verschillende ideeën die de Koningin voorstelde, vond hij te saai of lukten niet. Gelukkig hadden de kinderen van juf Sonja wel goede ideeën. Ze hadden zich goed voorbereid met een muziekstukje, een lied, een mopje en allerlei kunstjes. En wat waren Koning Krullenbol en juf Sonja blij met dit feest. Iedereen kreeg een complimentje en het was een reuzeleuke namiddag.

Kindercontacten

Kindercontacten

Een oudercontact kennen we allemaal.

Maar een kindcontact… !

Juf Katrien uit 5K nodigde haar kinderen individueel uit om eens te komen praten over hun werkhouding en resultaten in de klas. Zij vond het heel belangrijk dat elk kind zijn zegje kan doen :

Welke vakken doen ze graag en lukken goed of minder goed ?

Wat loopt er minder goed op school ? ?…

Een hart voor onze leeftijdsgenootjes uit Congo

Een hart voor onze leeftijdsgenootjes uit Congo

Op donderdag 25 april hielden we een sponsorloop waarvan de opbrengst gaat naar een schoolproject in Congo. Bart Demeyttenaere ging tijdens de wintervakantie op inleefreis in Congo. Na de vakantie vertelde hij over zijn belevenissen tijdens zijn tocht en vroeg hij aan de leerlingen om mede geld in te zamelen voor VZW Mijn Congo. Deze VZW ondersteunt verschillende kleine en laagdrempelige projecten in Oostelijk Congo. Als school willen we dit initiatief steunen en daarom lopen we dit jaar met een warm hart voor een schooltje in Congo.

In naam van onze school : duizendmaal dank voor uw bijdrage.

Paasmobiel

Paasmobiel

Binnenkort is het Pasen ! Naar jaarlijkse gewoonte bezorgen de paasklokken dan veel paaseieren bij de kinderen. Er werd aan de kinderen van het 5de leerjaar gevraagd om een zweeftoestel te ontwikkelen waardoor de paaseieren zachtjes naar beneden zweven en ook niet stuk gaan.

Zoals echte uitvinders maakten ze eerst een plan en zochten ze naar het juiste gereedschap. Daarna werd een paasmobiel in elkaar gezet en getest door hun toestel te laten zweven vanuit het raam van de eetzaal. De groepen kregen slechts enkele pogingen om het uit te proberen. Maar het lukte uiteindelijk.

Een schitterende beleef het mee dag !

Een schitterende beleef het mee dag !

Op vrijdag 5 april organiseerden we een talentendag voor al kinderen. Tijdens deze dag stonden er verschillende activiteiten en workshops op het programma. Meer dan 30 begeleiders (ouders, grootouders, leesmoekes en externen) werkten mee en organiseerden een workshop die binnen hun talenten lag. En de kinderen genoten van deze activiteiten. Wat stond er allemaal op het programma?

In de workshop bushcraft survivaltechnieken maakten de oudste kinderen kennis met vuur, bijl en mes. Door ze hiermee te leren omgaan en kennis te laten maken met de gevaren, zullen ze hopelijk in andere situaties verantwoordelijkheid tonen!

Ook genoten de kinderen van muziek en toneel. Spelen op een djembé of met een boomwacker … het was mooi om te zien hoe de kinderen genoten.  Ook een dansactiviteit mocht niet ontbreken. Samen met de dansheer gingen de kinderen op ontdekkingsreis in de wereld van dans, muziek en gevecht. Spelenderwijs leerden ze de bewegingsmogelijkheden van hun lichaam kennen. Zowel de jongens als meisjes dansten op het ritme van Afro-Braziliaanse muziek.

Tot rust komen in een workshop voetmassage was mooi om te zien. Leerlingen werden helemaal zen!

Een creamoment mocht niet ontbreken. De ene groep maakte heerlijke tomatensoep, de andere groep geurende zeepjes en/of een boekenegel.

Volksspelen en/of gezelschapsspelletjes werden bovengehaald : spelletjes om samen te spelen en mekaar te helpen !

Luisteren naar het verhaal van tijgertje vonden ze spannend.

Kortom : het was een mooie geslaagde dag !

DANK aan alle ouders en vrijwilligers voor hun tijd en goesting om onze school te ondersteunen. Het was een super ‘fijne’ dag.

De dag werd afgesloten bij een kopje soep of tasje koffie met een lekkere wafel  samen met de ouders.

Wafelenbak

Wafelenbak

Een 7-tal ouders uit 1 en 2 bakten een honderdtal wafels voor onze wafelenbak t.v.v. Broederlijk delen. We bedanken de ouders voor de hulp bij het bakken. Er waren grote wafels en kleine wafels, blekere wafels en iets donkere wafels… maar ze smaakten heerlijk. Miami. Miami. Miami !!! Het leukste van alles was dat ze de enkele mislukte wafels mochten opeten !

SCHATTIGE LAMMETJES

SCHATTIGE LAMMETJES

De klasgenootjes van Nelle uit 1L hadden het geluk om samen met de klas naar de schapen en de lammetjes bij haar thuis te gaan kijken. De kinderen waren enorm enthousiast en benieuwd naar hetgeen ze te zien zouden krijgen. Het bleef echter niet bij kijken. Ze mochten de lammetjes vasthouden, aaien,… Zowel voor de eersteklassers als voor de juf was het een hele leuke ervaring!

DANK JE WEL Nelle, mama en papa !

Netbaltornooi !

Netbaltornooi !

Op woensdag 3 april was er het netbaltornooi voor de vijfdeklassers in de sporthal van Zolder. Onze jongens en meisjes speelden netbal tegen leerlingen uit een andere school.
Het was ook dit jaar super spannend.  Uiteindelijk wonnen de jongens van onze school.

Iedereen toonde zich van zijn beste kant.

Voorstelling 'Mijn Congo'

Voorstelling 'Mijn Congo'

Bart Demeyttenaere heeft vandaag over zijn belevingen en ervaringen  in Congo met veel enthousiasme verteld. Onze leerlingen hebben geboeid geluisterd en zijn nog meer gemotiveerd voor de sponsorloop tvv het Congoproject. Onze school wil zich inzetten om zoveel mogelijk geld in te zamelen om het schooltje in Mirhi, centraal Congo, te voorzien van materialen en vooral boeken.

De sponsorloop gaat door op donderdag 25 april tijdens de speeltijden.