Archief: Juni 2018

Als de Muze...

Als de Muze...

Wat hebben de kinderen genoten van deze muziekvoorstelling op het einde van het schooljaar!

Proclamatie

Proclamatie

De zesdejaars nemen afscheid van onze school ! En dit moest gevierd worden.
Elkeen mocht tijdens de proclamatie naar voren komen en werd even via een fotocollage in de bloemetjes gezet. Maar het mooiste werd gebracht door de leerlingen zelf. Enkele leerlingen brachten een muzikaal stukje of dans. Er werden grappige ‘wat als ….’ sketchen gespeeld door de leerlingen. Tussendoor bedankten de leerlingen de leerkrachten die ze van kortbij of veraf hadden leren kennen via een mooi kaartje.
Bedankt lieve kinderen. Jullie waren een fijne groep en hopelijk tot ziens.

Stemles in 2M

Stemles in 2M

Tijdens de STEM-les in 2M hebben de kinderen van juf Marianne heel wat proefjes gedaan.
Ze onderzochten, vergeleken, maakten besluiten, verwoordden, probeerden, verbeterden,… maar vonden het vooral ook heel erg fijn!

1L maakt een eigen gieter

1L maakt een eigen gieter

“Waarom zouden we geen eigen gieter maken om onze plantjes water te geven !” dachten de jongens en meisjes uit 1L. Zo gezegd, zo gedaan ! Met waardeloos materiaal maakten de kinderen een eigen gieter. De resultaten waren prachtig!

Sportdag

Sportdag

Initiatie genoeg in allerlei sporten op deze zonnige dag.
De leerlingen van 1 tot 3 kregen sportinitiatie in fietsen, air-trac, ju-jutsu en dans.
Op het menu voor 4 en 5 stonden tennis, rugby en frisbee.

4 leert programmeren met Lego

4 leert programmeren met Lego

De leerlingen van het 4de leerjaar maken deze week kennis met LEGO-education. In groepjes van 2 of 3 leren ze stap voor stap hoe ze iets moeten opbouwen. Via een speciale software leren ze programmeren en kunnen ze hun bouwwerkjes verschillende opdrachten laten uitvoeren. De kinderen gingen enthousiast aan de slag.

 Samen ontbijten in 6O

Samen ontbijten in 6O

Als afsluiting van het schooljaar genoten de leerlingen in 6O van een heerlijk ontbijt.

Supervlieg landt in het 2de leerjaar

Supervlieg landt in het 2de leerjaar

Twee leerkrachten uit de academie voor muziek gaven een speelse initiatie op verschillende muziekinstrumenten. Spelenderwijs ontdekten deze 7-jarigen de boeiende wereld van muziek : ritme, melodie, samenklank, liedjes zingen, muzikale spelletjes, bespelen van muziekinstrumenten zoals onder andere een djembè… Kortom, de kinderen kregen de smaak te pakken !
De kinderen kregen de kans om deze instrumenten te leren kennen en zichzelf expressief te uiten. Dank je wel supervlieg voor dit geweldig initiatief.

Duivelse supporters

Duivelse supporters

Ook op onze school is de WK-gekte losgebarsten. Heel wat leerlingen en leerkrachten kwamen naar school in de Belgische driekleur als steun aan onze nationale voetbalploeg.

Deens vernuft

Deens vernuft

Dat je niet enkel mooie huizen kunt bouwen met de legoblokjes bewezen onze leerlingen uit het zesde van meester Olivier.
Met een bouwplan en een robot voorzien van elektromotoren werd een rijdende auto in elkaar geknutseld van lego-onderdelen.
Het werd weer een boeiende kennismaking met de wondere wereld van techniek.

Voetgangersexamen

Voetgangersexamen

Onze leerlingen van de vierde klas hebben deze voormiddag hun voetgangersexamen afgelegd. Door het centrum van Berkenbos moesten ze een ingeoefend parcours afleggen. Ze kregen 12 moeilijke punten voorgeschoteld waar ze hun vaardigheden als voetganger mochten tonen : hoe steek je veilig een zebrapad over ? Aan welke kant van de weg moet je gaan als voetganger ? Hoe steek ik een kruispunt over met behulp van een agent ? enz.
KWB en politie staken een handje toe om alles vlot en veilig te laten verlopen. En terwijl een groep bezig was met het voetgangersexamen, mochten de anderen een fietsbehendigheidsproef afleggen.

Een leuke kennismaking met rusthuis Berckenbosch

Een leuke kennismaking met rusthuis Berckenbosch

Op woensdag 13 juni stond er weer een leuke activiteit voor de kinderen van het derde leerjaar op de kalender! Na enkele creatieve kennismakingsdagen met bewoners en vrijwilligers van woonzorgcentrum “Berkenbosch”, keken de leerlingen er naar uit om samen met hen op pad te gaan. Iedereen wandelde met blije gezichtjes door de straten van Berkenbos. Deze gezichtjes gingen al snel meer stralen toen de leerlingen zelf de rolstoel van een bewoner mochten duwen.

Het was een TOP-dag, een dag om nooit meer te vergeten, zowel voor jong als oud!

Proefjes uitvoeren in 6L

Proefjes uitvoeren in 6L

Kan je zelf een regenboog maken? Hoe beweegt geluid zich voort? Hoe krijg je een ei in een fles?

De kinderen uit 6L kregen als opdracht verschillende proeven uit te voeren en aan de hand van de proeven iets te ontdekken of bij te leren.
Ze waren zeer verwonderd over de proef dat een hardgekookt ei in een glazen fles kan en dat licht breekt in water.
Niet elke proef lukte even goed ! Maar belangrijk was dat zij experimenteerden, samenwerkten en samen op ontdekking gingen.

Schoolfeest: Berkpop

Schoolfeest: Berkpop

Onder een schitterende zon werd ons schoolfeest een echte voltreffer. Naast de optredens van de kinderen kwam de Koninklijke Harmonie “De Heidegalm” ons feest meer glans geven.

Het grote fietsexamen

Het grote fietsexamen

Het fietsexamen voor onze zesdejaars is altijd een bekroning van zes jaar verkeersopvoeding in de lagere school.

De organisatie was in handen van de school, de preventiedienst van de gemeente en de KWB van Berkenbos.

Elke leerling kreeg een nummer opgespeld en moest zijn behendigheid op de fiets demonstreren door een hindernissenparcours af te leggen op de speelplaats.

Nadien volgde een vastgesteld fietstraject in de omgeving van de school waarbij vooral gekeken werd of de leerlingen het verkeersreglement juist toepasten.

5 op bezoek bij AVL

5 op bezoek bij AVL

Het 5de leerjaar bracht een bezoek aan de toonzaal van AVL Woningbouw in Beringen. Daar leerden ze wat er allemaal nodig is om een woning te bouwen. Het was een leerrijke dag!