Archief: September 2019

Zingen in canon

Zingen in canon

Broeder Jacob is een bekend liedje. Het is een volksliedje uit Frankrijk, waar het bekend staat als Frère Jacques . Onze kinderen van het 2de leerjaar leerden het in meerdere talen zingen en zongen het in canon. Luister maar.

Een muzische namiddag

Een muzische namiddag

Op deze mooie namiddag trokken de kinderen van juf Laura naar buiten om samen te dansen. Ook de leerlingen van juf Katrien gaven elkaar een knuffel na een geslaagde opdracht. Het was mooi om te zien !

Raketmobiel

Raketmobiel

Wij hebben een raketmobiel gemaakt.
Meester Robin van Tobo kwam naar onze school om ons te helpen.
We hebben gewerkt met een tafelboormachine, een gewone boormachine, een hamer, een priem, een schroevendraaier, …
We moesten wel een veiligheidsbril opzetten. We hadden een ballon nodig en een buisje dat vroeger aan de kraan hing. Dat hebben we op een plankje bevestigd.
Het was heel leuk om te maken. Je moet het zeker zelf ook eens proberen!

AARDAPPELEN ROOIEN

AARDAPPELEN ROOIEN

De kinderen van het 2de leerjaar waren heel benieuwd naar hun aardappelplanten. Dus trokken de leerlingen van het 2de leerjaar samen met juf Sonja naar de schooltuin. Ze zagen dat het kruit van de aardappelen bijna verdwenen was. Dus tijd om de aardappelen te rooien. Wat waren ze verwonderd! Want aardappelen groeien onder de grond. Er werden ook al plannen gemaakt om te koken met deze aardappelen !

LEERKRACHTEN OVERLEGGEN EN LEREN VAN ELKAAR

LEERKRACHTEN OVERLEGGEN EN LEREN VAN ELKAAR

Een nieuw leerplan in zicht  : hoe zit het in elkaar ? Wat verstaan ze onder ZILL ? Welke doelen moeten bereikt worden ? … Regelmatig overleggen leerkrachten hierover tijdens een vergadering.

 IK ZIT IN EEN SPORTCLUB

IK ZIT IN EEN SPORTCLUB

Onze leerlingen kwamen vandaag in hun sporttenue naar school om de ‘dag van de sportclubs’ onder de aandacht te brengen.

De voetballers waren het talrijkst maar ook verschillende andere sporten kwamen aan bod zoals zwemmen, atletiek, badminton, turnen, ballet, basketbal en volleybal.

OUDERS ZIEN HUN KIND AL SPELEND REKENEN.

OUDERS ZIEN HUN KIND AL SPELEND REKENEN.

Taal is de basis van alles bij rekenen. Dat merkten de ouders van 1 op tijdens hun bezoek aan het eerste leerjaar. Spelenderwijs en met veel concreet materiaal werden begrippen zoals meer, veel, groter dan, naast, voor, tussen, .. ingeoefend. Na hun bezoek ontdekten ze dat er in het dagelijks leven veel situaties zijn waar ze rekenbegrippen kunnen oefenen met hun kind, bijv. door hun kind opdrachten te laten uitvoeren zoals “Papa komt vandaag niet eten, zet één bord minder!” of “Neem 5 vorken en doe er 2 bij.” …

 

“Ik heb echt respect voor de juffen en heb grote bewondering voor ze, omdat ze engelengeduld hebben, elk kind de nodige aandacht geven, onze kinderen zo veel mooie dingen leren.” Vertelde een mama van een eersteklasser.

VRIENDSCHAPSDAG

VRIENDSCHAPSDAG

Op vrijdag 13 september werd er een mooie vriendschapsdag georganiseerd. Er werden spelletjes gespeeld, opdrachten uitgevoerd, samen geknutseld, … allemaal opdrachten waarbij ze elkaars steun nodig hadden. En dat is zeker geen gemakkelijke opdracht voor de kinderen van tegenwoordig !

De dag sloten we af met een gezellig samenzijn op de speelplaats. Kinderen, leerkrachten, papa’s en mama’s ontmoeten elkaar rondom de sTrAAL-mobiel en genoten van een lekker kop koffie en heerlijk koekje. Het schooljaar is nu echt van start gegaan !

Sponsorlezen voor het goede doel

Sponsorlezen voor het goede doel

Vandaag kregen we bezoek van medewerkers van de bieb. Zij vroegen onze medewerking om te lezen voor het goede doel.  Gedurende 6 weken gaan onze kinderen zich laten sponsoren per boek dat ze gelezen hebben , onze eersteklassers worden gesponsord per voorgelezen boek. Hiermee willen we de hele familie van onze leerlingen betrekken en lezen voor een goed doel in de schijnwerpers zetten. In het kader van de warmste week kozen we om  ‘VZW De Droomboom’ te sponsoren. We vinden het in onze school heel belangrijk dat kinderen verantwoordelijkheidszin tonen en geëngageerd zijn. Burgerschap is in onze school geen loos begrip. Sponsor jij ook één van ons ?

Muzische samenwerken in 2

Muzische samenwerken in 2

“Wie speelt er graag toneel ?”

Deze kinderen mochten mee met juf Annemie. Vooreerst kozen de leerlingen elk een knuffel . Aan de hand van een stappenplan maakte elke groepje een poppenvoorstelling. Op het einde van de les volgde een voorstelling in de sTrAAL-mobiel. “Wat een fantasie hebben deze kinderen !

 

“Wie zingt er graag ?”

Zij gingen mee met juf Soetkin. In verschillende talen  leerden ze ‘Broeder Jacob’ zingen. Luister zelf maar.

Een blik in de klas

Een blik in de klas

Wat een leuk moment ! In elke klas waren ze fijn aan het werken

IN DE sTrAALmobiel !

IN DE sTrAALmobiel !

Juf Annemie en juf Soetkin trokken met hun kids naar de sTrAALmobiel. Daar vertelden ze het verhaal van Eddie, een heel nieuwsgierig eendje dat graag op avontuur gaat en er dan alleen op uittrekt. De kinderen luisterden geboeid naar het verhaal in deze sprookjesachtige sfeervolle ruimte.

INFOMOMENT MET OUDERS UIT 1

INFOMOMENT MET OUDERS UIT 1

Ook de ouders van het eerste leerjaar stapten op 2 september zenuwachtig samen met hun zoon of dochter de klas binnen. Zij mochten even in de klas blijven kijken om daarna zelf in de eetzaal aan het werk te gaan. Via info en doe-opdrachten mochten de ouders ervaren dat lezen, rekenen en schrijven een hele opdracht is voor de juf van het eerste, maar zeker voor hun zoon of dochterlief.

WE DUIKEN HET SCHOOLJAAR IN !

WE DUIKEN HET SCHOOLJAAR IN !

Onze kinderen hadden een speciale outfit aangetrokken op de eerste schooldag. Met een badmuts op hun hoofd, een duikbril op de neus en zwembandjes om de armen doken de leerlingen deze eerste schooldag letterlijk het nieuwe schooljaar in. “We hebben een frisse start genomen”, zei juf Sonja van het eerste leerjaar. En op de tonen van het lied ‘Wij zijn klaar voor de start!” dansten ze de klas binnen.

OPENKLASDAG

OPENKLASDAG

Wat een gezellige sfeer heerste er tijdens de openklasdag.

Heel wat leerlingen en ouders kwamen een bezoekje brengen in de klas.

Ze maakten kennis met hun nieuwe klas en hun leerkracht.

 

En onze wens voor dit schooljaar is :

dat iedereen een fijn schooljaar zal hebben !

Een jaar vol liefde, geluk en plezier !

Dat onze school een fijne thuis is voor elk kind.

DE TUIN GAAT NIET OP VAKANTIE !

DE TUIN GAAT NIET OP VAKANTIE !

Vakantie is zalig ! Maar wat met de tuin? Met dat mooie vakantieweer gebeurt er in de tuin van alles en dan is het belangrijk om er regelmatig langs te gaan om te wieden en te gieteren én om te oogsten. Zo gezegd, zo gedaan …

Onze tuinouders en juf Rita gingen regelmatig een kijkje nemen en knikten tevreden.