Archief: Maart 2020

Een knusse dag op school

Een knusse dag op school

In onze school kwamen de meeste leerlingen en leerkrachten in pyjama naar de klas uit solidariteit met de actie BEDNET en met langdurig zieke kinderen en jongeren. En iedereen vond het trouwens leuk om voor één keer een dagje in pyjama of badjas rond te lopen. Knusjes en gezellig !

Schimmenspel in 5K

Schimmenspel in 5K

In de klas van juf Katrien leerden de kinderen een schimmenspel maken door een wit laken op te hangen en daar een lichtbron achter te plaatsen. Ze ontdekten dat alles wat tussen de lamp en het doek verschijnt een schaduw geeft op het doek. Ze ontdekten ‘wanneer ze dichterbij de lamp stonden, hoe groter de schaduw werd’.  Daarna speelden ze een schimmenspel met hun hele lichaam. Dit vonden ze heel spannend en leuk.

Muziekles met boomwhackers

Muziekles met boomwhackers

In de klas van juf Anke gingen de kinderen aan de slag met boomwhackers. Boomwhackers zijn gekleurde plastic buizen die geluid maken door ergens tegenaan te slaan. De kleuren van de buizen geven aan welke toon er uit de buis komt. De kinderen hebben elkaar dus nodig om een liedje te spelen. En zo oefenden de jongens en meisjes uit 5A de liedjes ‘Altijd is Kortjakje ziek’ en ‘Broeder Jacob’. Hier en daar sloeg er wel iemand fout. Maar de melodie was zeker herkenbaar.

Op restaurant in SFC

Op restaurant in SFC

De zesdeklassers werden uitgenodigd door de zesdejaars leerlingen organisatiehulp uit SFC Berkenbos. De leerlingen hadden niet alleen een volledige maaltijd en dessert bereid, maar ook de tafels mooi gedekt en versierd en alle gerechten volgens de regels van de kunst opgediend. Onze leerlingen waren onder de indruk van het lekkere eten en de mooie presentatie.

We danken de leerlingen en leerkrachten van SFC voor de hartelijke ontvangst en fijne middag.