Archief: Oktober 2019

Zeeklassen was super fijn !

Zeeklassen was super fijn !

Het zit erop. Het was leuk. Tijd om jullie te bedanken :

dank je wel kinderen voor de sfeer, de inzet, de teamgeest, …

dank je wel juf Sofie en meester Olivier voor jullie organisatie, inzet  en enthousiasme,

dank je wel ouders om jullie kinderen te laten deelnemen aan deze activiteit.

Verkleed naar school

Verkleed naar school

Halloween was voor de kinderen van het 2de leerjaar weer een gelegenheid om zich van hun griezeligste kant te tonen.

Zo waren er heksen en enge spinnen. Op het eerste gezicht een angstaanjagende bedoening. Maar dat viel nog allemaal mee want het waren lieve, verklede kinderen.

De uitgeholde pompoen met het lichtje erin en de griezelig verklede kinderen zijn dan ook de typische kenmerken voor een geslaagd halloweenfeest.

Bezoek aan de watersnip

Bezoek aan de watersnip

Naar aanleiding van de week van het bos brachten de jongens en meisjes van het vijfde leerjaar een bezoek aan De Watersnip in Koersel. Hier speelden ze een leuk spel over paddenstoelen, bosdieren, de seizoenen en nog veel meer. De namiddag vloog voorbij en de leerlingen vonden het heel leerrijk en plezant!

DANK JE WEL KWB Berkenbos om onze leerlingen veilig te begeleiden met de fiets !

Boekenbende in de bieb

Boekenbende in de bieb

De kinderen van juf Katrien stapten vandaag de bieb binnen. Ze maakten een boeiende ontdekkingstocht langs rijen vol boeken, cd’s, dvd’s, tijdschriften en computers vol info. Tijdens het bezoek leerden de kinderen, via deze rondleiding en opdrachten, de bibliotheek kennen in al zijn facetten.  Op het einde van de workshop gingen ze op zoek naar een leesboek. Akina zei : “Wauw…, mijn boek is heel spannend!”.

2A helemaal zennnn….  

2A helemaal zennnn….  

Vandaag kregen we een ontspannende yogasessie van juf Annemie.  We leerden wat yoga is : we leerden focussen, ontspannen, omgaan met verschillende gevoelens en op het einde mochten we elkaar knuffelen.  Het was heerlijk!

Gezinsleren in 1

Gezinsleren in 1

Een aantal ouders van het 1ste leerjaar zagen vandaag hoe letters worden aangebracht en geschreven in de klas van hun kind. Daarna kregen ze de gelegenheid om samen met hun kind te oefenen.

Saved by the bell

Saved by the bell

Vandaag werd in honderden Vlaamse scholen de actie ‘saved by the bell’ gehouden en klonk de schoolbel extra lang. Hier reageren kinderen en leerkrachten vaak opgelucht als de bel gaat, maar miljoenen kinderen en jongeren horen de schoolbel zelden of nooit rinkelen. We delen mee aan de oproep voor ‘meer en beter onderwijs overal ter wereld’.

Dank je wel oudercomité.

Dank je wel oudercomité.

Vrijdag 4 oktober was het toch wel een speciale dag voor de juffen en de meesters. Zij werden speciaal door ons oudercomité in de bloemetjes gezet.

Zij werden verrast met gebakjes naar aanleiding van de Dag van de Leerkracht. Ze kregen ook een symbolische spons: de leerlingen kunnen immers van hen veel absorberen maar hen ook uitwringen …

Boekenbende

Boekenbende

De leerlingen van 5A doken dinsdag de bibliotheek in. Het werd een boeiende ontdekkingstocht langs rijen vol boeken, cd’s, dvd’s en tijdschriften, computers vol info. Tijdens het bezoek leerden de kinderen de verschillende informatiebronnen in de bibliotheek zelfstandig te gebruiken.
DANKJEWEL biebmedewerkers voor de fijne begeleiding.