Archief: December 2019

Kinderen kleuren de kerstviering

Kinderen kleuren de kerstviering

De kerstviering op Kerstdag verliep onder het thema ‘… een kerststal vol schatten’. Met een beeldverhaal, korte bezinningsteksten, veel zang en muziek werd de viering opgeluisterd door de kinderen van onze school die talrijk aanwezig waren. Ouders, grootouders, familie en vrienden genoten mee van de kerstviering en gingen naar huis met een heerlijk gevoel en de dromen van de kinderen: een warme thuis, een fijne school, een vriendelijke buurt en mee de vreugde van Kerstmis uitdragen.

Kerst vieren in de klas

Kerst vieren in de klas

De laatste dag van de 1ste trimester wordt in elke klas aangewend om een vreugdevol kerstfeest te vieren met de klasgenoten. Iedere klas doet dat op zijn manier. Elke klas start met een godsdienstig moment waarbij de betekenis van Kerstmis nog eens duidelijk wordt uitgelegd. Leerlingen van het tweede speelden het kerstverhaal na, het eerste leerjaar beluisterde het verhaal ahv een beeldverhaal, het vijfde leerjaar filosofeerden over licht en hoop, …

Na dit moment genoten de kinderen van een hapje en een drankje. Tenslotte mochten ze creatief bezig zijn. Er werd geknutseld, spelletjes gespeeld, … allen genoten van deze laatste schooldag in 2019.

Onze leerlingen lazen een mooi bedrag bijeen

Onze leerlingen lazen een mooi bedrag bijeen

Onze leerlingen deden mee aan LEES  1 7 WARM, een initiatief van de bieb Heusden-Zolder. Ze lazen samen honderden boeken voor het goede doel. Zo konden ze dan ook 1000 euro schenken aan vzw De Droomboom. Vzw De Droomboom organiseert heel wat naschoolse activiteiten voor kinderen. En hiervoor is er heel wat materiaal voor nodig ! DANK JE WEL SPONSORS voor jullie bijdrage !

Samenspeeldag 5-jarige kleuters en eersteklassers

Samenspeeldag 5-jarige kleuters en eersteklassers

Onze eersteklassers trokken blijgezind naar hun oude vriendjes in de kleuterschool.

Het werd een blij weerzien waarbij een heleboel verhalen naar boven werden gehaald.

De juffrouwen hadden een mooie muzische voormiddag in elkaar gebokst om het weerzien nog aangenamer te maken.

Het was een leuke ontmoeting.

Trefbaltornooi

Trefbaltornooi

Deze voormiddag speelden de jongens en meisjes uit het 4de leerjaar een trefbaltornooi in de sporthal van Heusden-centrum. Onze ploegen deden het uitstekend ! We behaalden zelfs de eerste en tweede plaats.

Een dikke duim voor deze sportieve voormiddag !

G-badminton

G-badminton

Sport en bewegen is gezond voor iedereen. Onze leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar mochten tijdens een workshop ervaren dat het niet gemakkelijk is om badminton te spelen vanuit een rolstoel. Er werd intens geoefend en het uurtje vloog voorbij.
Bedankt Bert, Raymond en Johan van Smash Berkenbos voor de ondersteuning.

 

In de stijl van Luis Pablo

In de stijl van Luis Pablo

Onze jongens en meisjes uit 4M kregen een klomp klei en creëerden hieruit een mooie kat.
Later zullen ze deze versieren met allerlei kleuren, lijnen  en vormen, zodat ze lijkt op een folklorekat.

Lego mindstorm

Lego mindstorm

Meester Robin, een leerkracht uit het technisch onderwijs, had voor onze zesdeklassers een reeks robots meegebracht. Na een korte inleiding mochten onze leerlingen met een programmeertaal en een computer het robotje programmeren. Zo leerden ze het mechanisch wonder van het voor- en achteruitrijden. Nadien volgde de opdracht om recht vooruit te rijden, te draaien en terug te rijden.
Het was een zeer interessante oefening.

Soep op de stoep

Soep op de stoep

Onze school neemt deel van de actie ‘Soep op de Stoep‘ van Welzijnszorg. Daarbij wordt in de maand december lekkere verse soep gekookt en verkocht. Zo zal liefst 337 keer een kom soep gedronken worden. En de opbrengst wordt overgemaakt aan Welzijnszorg om de armoede te bestrijden.

Bezoek aan het ziekenhuis

Bezoek aan het ziekenhuis

In het Sint-Franciscusziekenhuis werden de leerlingen van het 2de hartelijk ontvangen door een aantal medewerkers. Zo kregen ze op de kinderafdeling te zien hoe de zieke kinderen er verzorgd worden.Later kregen ze een rondleiding bij de ambulancewagens en mocht men op een draagberrie in de auto gebracht worden. Het typisch geluid van deze auto’s mocht natuurlijk niet op hét appel ontbreken. Op de afdeling waar hartpatiënten herstelden konden ze met eigen ogen de toestellen zien om hen langzaam fit te krijgen. Ze leerden ze ook dat hygiëne heel belangrijk is in een ziekenhuis.
Het werd een zéér gesmaakt bezoek.
Langs deze weg willen we de verplegers en verpleegsters hartelijk danken voor hun fijne uitleg.

Schilderen zoals Henri Rousseau

Schilderen zoals Henri Rousseau

Henri Rousseau was een Franse kunstschilder. Pas op 40-jarige leeftijd begon hij met schilderen. Hij  had geen artistieke opleiding genoten. Tijdens zijn leven werd zijn werk niet gewaardeerd en zelfs belachelijk gemaakt. Rousseau zelf bleef echter altijd in zijn kunst geloven.

De klas van juf Katrien  maakten vandaag een echt jungle-schilderij zoals de kunstenaar Henri Rousseau dat deed. Ze verstopten dieren onder de bladeren van de jungle.

Alles met de bal

Alles met de bal

Voetbal, ja dat kennen wij allemaal !  Maar met een bal kan je meer dan je denkt. Dat weten de leerlingen van het derde en vierde leerjaar ondertussen ook. Ze gingen een namiddag op sportdag in de sporthal van Heusden-centrum en deden daar alles met een bal (behalve voetbal)!  Het was een bijzonder leuke en sportieve dag!

Een bijzonder huwelijksfeest op school !

Een bijzonder huwelijksfeest op school !

Op school vierden we vandaag een heel bijzonder Sinterklaasfeest want daar mochten de kinderen het huwelijk van Zwarte Piet bijwonen. Een hele week keken de kinderen er naar uit  en dagelijks kregen ze een tip. Ze moesten uiteraard ook wat voorbereiden om het feest kleur te geven. Nadat het gezelschap arriveerde in een koets, genoten Zwarte Piet en zijn kersverse bruid samen met Sinterklaas van een mooi feest, waar veel werd gedanst. De kinderen kregen als dank een zakje snoep. Het was een mooi feest !

Abstract schilderen zoals de Duitse kunstenaar Paul Klee

Abstract schilderen zoals de Duitse kunstenaar Paul Klee

Paul Klee is één van de grote schilders van de moderne kunst. Zijn werken waren abstract, speels, fantasierijk en vrolijk met heel veel kleuren.

Onze kinderen uit klas 3J schilderden een huizenrij zoals Paul Klee. Laat je fantasie maar los en bekijk deze mooie werkjes van deze jongens en meisjes. Ze mogen gezien worden.

In de stijl van de Japanse kunstenaar Yayoi Kusam

In de stijl van de Japanse kunstenaar Yayoi Kusam

Kusama worstelt al sinds haar jeugd in Japan met hallucinaties. Ze schildert doeken vol stippen en netten. Ze maakt prachtige doeken. Tijdens angstaanvallen schildert ze op haar best. Ze oogst er succes mee. In 2009 geraakt Kusama betoverd door de charmante en aantrekkelijke vorm van een pompoen. Kusama’s pompoenen zijn altijd versimpelde grafische vormen met stippen. Ze gebruikt als sculptuur en op schilderijen. 

 

De kinderen uit 2S tekenden hun lekkerste stuk fruit of groente als vliegende schotel. Daarna  moesten ze de tekening versieren met bollen zoals de kunstenaar ook gedaan heeft bij de pompoen. Ze werkten met ecoline, waterverf en plakkaatverf.
Een leuke activiteit.

 

Ook de jongens en meisjes uit 3O maakten kennis met de Japanse stippenkoningin. Zij kregen als opdracht een inkvis te tekenen en deze met bolletjes en stippen te versieren.