HERFSTVAKANTIE: 02/11/2020 – 15/11/2020

In onze vorige nieuwsbrief gaven we aan dat de herfstvakantie van maandag 2 november tot vrijdag 6 november zou duren. De federale regering en de regeringen van de deelstaten hebben in het Overlegcomité beslist dat de herfstvakantie voor alle onderwijsniveaus – uitgezonderd het hoger onderwijs – wordt verlengd tot en met zondag 15 november. De lessen hervatten op maandag 16 november. De strengere regels zijn nodig om de toenemende druk op onze ziekenhuizen een halt toe te roepen en de besmettingscurve zo snel mogelijk om te buigen.

De time‑out door middel van een verlengde herfstvakantie roept wellicht heel wat praktische vragen op over opvang.

’t Klim-Op-Ke voorziet noodopvang van 9 tot en met 13 november.
(Op woensdag 11 november is de opvang gesloten wegens Wapenstilstand.)
Gezien de huidige context, wordt gevraagd om je kinderen zoveel mogelijk in je gezinsbubbel te houden. De opvangplaatsen zijn beperkt. Voorrang is nodig voor kinderen van ouders die werken in cruciale beroepen (zorg, veiligheid…) en voor kwetsbare gezinnen.

Je kan voor de week van 9 t.e.m. 13 november als ouder(s) vragen om een attest ‘sluiting corona’ in te laten vullen door onze school. Dit wordt niet automatisch afgeleverd. Het doel van dit attest is het aanvragen van tijdelijke werkloosheid wegens overmacht voor de opvang van een kind. Dit door de sluiting van een school ten gevolge van beperkende maatregelen om het coronavirus tegen te gaan. Wens je gebruik te maken van dit attest? Stuur dan een mailtje naar vls.berkenbos@telenet.be.