December 2018

Zangstonde tijdens de middagpauze

Zangstonde tijdens de middagpauze

Met een 30-tal kinderen komen we dagelijks samen tijdens de middagpauze. Samen eten we eerst onze boterhammetjes op en daarna repeteren we vol vuur de kerstliedjes in de voorbereiding van de kinderviering op kerstdag. We willen er een geweldig feest en een mooie viering van maken.

Op bedrijfsbezoek in een batterijenfabriek

Op bedrijfsbezoek in een batterijenfabriek

Nadat de leerlingen van het 4de leerjaar in de klas al heel wat leerden over batterijen kregen ze de kans om bij Bebat het verwerkingsproces te leren kennen.
In Villa Pilla leerden ze op een speelse manier hoe je batterijen kan maken, wat elektriciteit doet en wat er allemaal van de afvalstoffen van batterijen gemaakt wordt. Ze konden ook een kijkje nemen in de verwerkingsfabriek zelf. Op het einde werd alle geziene kennis getest door een leuke quiz die ze met glans tot een goed einde brachten.

Leesmoekes spelen mee !

Leesmoekes spelen mee !

Op 6 december, Sinterklaas, hebben de leesmoekes voor het 3de leerjaar er een heel speciale dag van gemaakt. In plaats van gewoon zoals altijd te lezen met de kinderen, hebben ze nu plezante spelletjes met de kinderen gespeeld.  Jong en oud amuseerden zich goed.

De Sint bracht een bezoek aan onze school

De Sint bracht een bezoek aan onze school

Vandaag bracht de Sint een bezoek aan onze school. De kinderen stonden hem ’s morgens op te wachten toen hij met paard en koets de speelplaats op kwam rijden. De goedheiligman liet lang op zich wachten want er was een probleem met  zijn boot. Het roer van zijn boot was verdwenen en daarom moest hij op zoek gaan naar ander vervoer. Snoepjespiet vergezelde hem.

In de namiddag gingen de kinderen naar de turnzaal voor een heuse show.  Er werd gezongen in het Nederlands én het Frans, toneel gespeeld, gedanst, muziek gemaakt en de pieten werden uitgedaagd met elastiek- en touwtjesspringen.  De Sint was echt onder de indruk.  Natuurlijk had de Sint nog een cadeautje voor iedereen voorzien.

En rond 15.00 hebben we Sint en Piet dan uitgezwaaid…

Wat was het een leuke dag….en dan nu nog 364 keer slapen tot het volgende bezoek….

De skyline

De skyline

Enkele weken geleden leerden de kinderen van het 2de leerjaar over schaduwen.
Ze werden geprikkeld door geziene schaduwen. Nu kregen ze als opdracht om in groep een huizenrij te bouwen met allerhande afvalmateriaal : brikjes, blikjes, wc-rolletjes, karton, … Maar de huizenrij moest voldoen aan verschillende voorwaarden zoals vijf gebouwen, één schuin dak, een schouw, … Daarna kozen ze een lichtbron, maakten het donker in het lokaal en zagen een skyline van een stad. Ze ontdekten ook dat de schaduw groter werd wanneer ze de lamp dichterbij de huizenrij brachten ! Na de ontdekkingen bedachten ze een naam voor hun stad.
De kinderen genoten van deze STEM-les. En de juffen waren tevreden.